Start Glavna jela Povrće Punjene pečurke s piletinom i sirom

Punjene pečurke s piletinom i sirom

Punjene pečurke
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 3 osobe
  • Lako

Sastojci:

12 krupnih (smeđih) šampinjona
200 g pilećeg (belog) mesa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 jaje
so, biber
peršunovo lišće
50 g kačkavalja
ulje

Priprema:

1. Šampinjone očistiti, pa drške odvojiti a kapice poređati u podmazan pleh. Pileće meso obariti (ili iskoristiti ostatke iz supe ili pečenog pileta).
2. Zagrejati ulje u tiganju, pa dodati sitno iseckan luk i dinstati dok ne omekša.
3. Zatim, dodati seckane drškice pečuraka i dinstati desetak minuta dok se šampinjoni ne uprže.
4. Dodati sitno seckani ili ispasirani beli luk, seckano pileće meso i peršunov list, pa začiniti po ukusu.
5. Sačekati da se smesa malo prohladi pa dodati jeje i sjediniti smesu.
6. Pripremljenim nadevom puniti šampinjone i peći u ugrejanoj rerni dok šampinjoni ne omekšaju.
7. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.
8. Izvaditi iz pećnice i poslužiti dok je toplo, uz salatu po izboru.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.