Sastojci:
400 g zelja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 koren celera
2 l bujona
80 ml ulja
so, biber
suvi začin
1 limun (sok)
gusti jogurt
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na sitne kockice. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Krompir oljuštiti i iseći na manje kockice.
2. U ugrejano ulje dodati crni luk i dinstati dok ne omekša. Ukoliko je potrebno, dolivati po malo tečnosti.
3. Dodati seckani celer, beli luk i krompir. Kratko propržiti uz redovno mešanje, pa naliti bujonom i kuvati dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj, dodati prethodno oprano i iseckano zelje, pa kuvati 3-4 minuta.
5. Zatim, štapnim mikserom usitniti sastojke da se dobije homogena i svilenkasta struktura.
6. Kratko vratiti na ringlu, začiniti prema ukusu, sačekati da provri i skloniti sa vatre.
7. Čorbu dekorisati gustim jogurtom i perima mladog luka, uz par kapi soka od limuna.