Sastojci:
3 pikantne kobasice
2 tikvice
6-7 kuvanih jaja
150 g rendanog kačkavalja
1 glavica crnog luka
250 ml neutralne pavlake
2 jajeta
so, biber
ulje
Priprema:
1. Kobasicu i tikvice iseći na kolutove. Crni luk očistiti i iseći na tanke kolutove. Jaja preseći na polovine.
2. Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa poređati sloj tikvica, dodati red kuvanih jaja, posuti kačkavaljem, poređati kolutove luka a zatim dodati i kobasice, pa ponovo položiti tikvice.
3. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta u zavisnosti od veličine tepsije, ali tako da tikvice budu poslednji tj. gornji sloj.
4. Složenac preliti umućenom nautralnom pavlakom i jajima, dodatno posuti rendanim kačkavaljem i pokriti alu-folijom.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta, a zatim skloniti foliju i peći još desetak minuta tj. dok ne porumeni.