Sastojci:
270 g ovsenih pahuljica
155 g pekan oraha
100 g golice
3 kašike smeđeg šećera
¼ kašičice morske soli
50 ml kokosovog ulja
100 ml meda
80 g pirea od bundeve
cimet
morski orašćić
biber
đumbir
brusnice
Priprema:
1. U većoj posudi pomešati pahuljice, orahe, semenke, začine prema ukusu, šećer i so.
2. Razgrejati kokosovo ulje, dodati med, pire od bundeve i sve dobro sjediniti.
3. Preliti suve sastojke sa pripremljenim uljem pa brzo i temeljno promešati koristeći varjaču.
4. Mešavinu preručiti u pleh obložen duplim papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25-30 minuta.
5. Tokom pečenja neophodno je mešati pahuljice kako bi se jednako sušile (za krupnije komade granolu ne treba često mešati već rotirati pleh u toku pečenja).
6. Kada granola dobije zlatnu boju izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi u plehu, a zatim preručiti u posudu sa hermetičkim zatvaračem i koristiti po potrebi uz dodatak brusnica.