Sastojci:
4 tikvice
500 g mlevenog pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
100 g pirinča
1 jaje
700 ml pilećeg bujona
so, biber
list peršuna
Priprema:
1. Tikvice oljuštiti i preseći na dva dela i pažljivo izdubiti unutrašnjost (sačuvati za kasnije).
2. Na ugrejanom ulju prodisntati sitno seckani crni luk da omekša i postane proziran. Dodati beli luk i kraktko propržiti.
Punjene pohovane tikvice
3. Dodati mleveno meso, začiniti i nastaviti dinstanje dok meso ne promeni boju. Dodati opran i oceđen pirinač, kratko propržiti i skloniti sa vatre da se prohladi.
4. U smesu dodati jaje i seckani peršun, pa sve dobro sjediniti.
5. Pripremljenom smesom upuniti tikvice i položiti ih horizontalno u širu a pliću posudu. Zatim, preliti bujonom ili vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekšaju tj. oko pola sata.
6. Servirati uz kiselo mleko ili domaći kečap.