Sastojci:
3 kašike masti
1 kg krompirića
so, biber
timijan
½ kašičice belog luka u prahu
½ limuna (sok)
bosiljak za dekoraciju
Priprema:
1. Krompiriće dobro oprati i ocediti od viška vode. Krupnije krompiriće prepoloviti.
2. U šerpi ugrejati vodu, pa kada počne da vri dodati krompiriće i kuvati desetak minuta.
3. Procediti od viška tečnosti, začiniti i preručiti u posudu pogodnu za pečenje u rerni i preliti rastopljenom mašču, pa još jednom promešati. (Bitno je da krompirići budu poređani u jednom sloju, kako bi se ravnomerno ispekli).
Vojvotkinjin krompir
4. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta, uz povremeno mešanje.
5. Izvaditi iz posude, dekorisati svežim bosiljkom, pa poslužiti kao prilog ili uz salatu od sezonskog povrća.