Sastojci:
500 g rendane cvekle
200 g rendanog krompira
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičica mlevenog kima
so, biber
1 l povrtne supe (vode)
400 g kokosovog mleka
maslinovo ulje
mladi luk
mirođija
Priprema:
1. Na ugrejanom ulju izdinstati sitno seckan crni luk, da potpuno omekša i postane kašast.
2. Dodati beli luk i kim, pa promešati i kratko propržiti.
Još ukusnih recepata sa cveklom
3. Zatim, dodati opranu, oljuštenu i izrendanu cveklu i krompir, pa dodati supu, začiniti i promešati. Ostaviti da krčka na laganoj vatri dvadesetak minuta.
4. Štapnim mikserom ispasirati povrće i vratiti na ringlu, dodati kokosovo mleko i sačekati da provri.
5. Dodatno začiniti po potrebi i servirati posuto seckanim mladim lukom, mirođijom, uz par kapi maslinovog ulja.