Sastojci:
6 telećih šnicli
120 ml ulja
5 čenova belog luka
so, biber
suvi začin
800 ml tople vode
Valjanje
brašno
Priprema:
1. Šnicle oprati i dobro obrisati papirnim ubrusom. Staviti u kesu za zamrzivač i svaku šniclu istući tučkom za meso, sa obe strane.
2. Začiniti i uvaljati u brašno, a zatim višak brašna otresti.
3. U dubljem tiganju dobro ugrejati ulje, pa propržiti šnicle da porumene sa obe strane. Pržene šnicle izvaditi iz tiganja i poređati u posudu pogodnu za pečenje u rerni.
4. Ulje procediti, vratiti u tiganj i ugrejati na umerenoj temperaturi. Dodati sitno seckan ili pasiran beli luk i kratko propržiti, koliko da pusti aromu. Dodati vrhom punu kašiku brašna i propržiti uz neprestano mešanje, vodeći računa da ne promeni boju.
5. Skloniti sa vatre i dodati toplu vodu, uz stalno mešanje. Na isključenoj ringli kratko ugrejati smesu (oko 1 minut), dodati so, biber i suvi začin po ukusu, promešati i time preliti šnicle u vatrostalnoj posudi.
6. Šnicle poklopiti ili prekriti alu folijom, pa peći u ugrejanoj pećnici oko dvadeset minuta.
7. Zatim, skloniti poklopac i peći još desetak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti seckanim peršunom ili mirođijom.