Sastojci:
½ kg svinjskog mesa
(but)
400 g braon šampinjona
3 glavice crnog luka
5 čenova belog luka
1 kašika paradajz paste
300 ml paradajz soka
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica aleve paprike
so, biber, lovorov list
suvi začin
ulje
voda po potrebi
Priprema:
1. Meso očistiti od žilica i iseći na manje kockice, približno iste veličine. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Šampinjone očistiti i krupnije iseći.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, pa dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje tečnosti. Dodati beli luk i kratko propržiti. Zatim, dodati lovorov list, meso i pržiti sve dok meso ne dobije rumenu boju.
4. Dodati alevu papriku, pastu od paradajza, promešati i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi, sve dok meso ne omekša. Potom dodati sok od paradajza, šećer i šampinjone.
5. Kada pečurke omekšaju dodati brašno (gustin) razmućeno u malo vode i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
6. Dodatno začiniti po potrebi i poslužiti uz testeninu ili po želji.