Sastojci:
100 g dimljene slanine
½ kg pilećih srca
700 ml pilećeg bujona
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 krompira
1 šargarepa
so, biber
lovorov list
ulje
mirođija
Priprema:
1. Pileća srca očistiti od žilica i skinuti opnu, pa začiniti. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Krompir oljuštiti i iseći na polovine. Šargarepu očistiti i ljuštilicom iseći na tračice.
2. Na ugrejanom tiganju propržiti šnite slanine, toliko da porumene i postanu hrskave sa obe strane.
3. Izvaditi slaninu i ostaviti sa strane, pa u istoj masnoći prodinstati sitno seckani crni luk (po potrebi dodati ulje). Dodati sitno seckani beli luk i lovorov list, pa kratko propržiti.
4. Dodati srca, krompir isečen na polovine i promešati, pa nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi uz dolivanje tečnosti sve dok srca ne omekšaju.
5. Pred kraj kuvanja, dodati šargarepu i kuvati 5-6 minuta, koliko da tračice omekšaju.
6. Kada tečnost ispari, dodati slaninu i promešati sve sastojke.
7. Servirati toplo i dekorisati seckanom mirođijom.