Sastojci:
350 g piškota
5 žumanaca
160 g šećera u prahu
400 ml slatke pavlake
500 g maskarpone sira
1 kašika ruma
10 g želatina
200 m mleka
100 ml domaće crne kafe
100 g bele čokolade
1 kašičica nes kafe
Dekoracija
400 ml slatke pavlake
50 g čokolade u prahu
Priprema:
1. Sjediniti žumanca, šećer u prahu i nes kafu pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Sjediniti ohlađenu smesu od žumanaca, šlag od slatke pavlake, maskarpone sir, želatin, rendanu belu čokoladu i polako promešati.
4. Posebno umutiti mleko, crnu kafu i malo ruma.
5. Pripremiti odgovarajuću dublju tepsiju. Piškote umakati u belu kafu sa rumom i slagati u tepsiju tako da između svake piškote ostane praznina veličine jedne piškote. Preko piškota sipati pripremljeni fil i poravnati, a zatim odozgo poslagati natopljene piškote tako da ne budu simetrično postavljene u odnosu na donji red.
6. Preko piškota premazati šlag od slatke pavlake i dekorisati čokoladom u prahu.