Sastojci:
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
20 g parmezana
200 g šampinjona
1 kg krompira
400 ml neutralne pavlake
2 veća paradajza
120 g listova slanine
150 g kačkavalja
½ kašičice mlevene paprike
4 kašike prezli
1 jaje
2 čena belog luka
so, biber
suvi začin
Priprema:
1. Krompir oguliti, iseći na kolutove i začiniti po ukusu.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti krompir. Preliti ga mešavinom neutralne pavlake i parmezana i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC. Dok se krompir peče pripremiti fašire.
3. Crni luk i šampinjone iseći na kockice i propržiti na malo ulja da povrće omekša a suvišna tečnost uvri.
4. Posebno sjediniti mleveno meso, sitno seckani beli luk, prezle, jaje, mlevenu papriku i začine po ukusu. Zatim dodati dinstano povrće i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati fašire. Svaki fašir obaviti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
6. Kada je krompir napola pečen izvaditi ga iz rerne i poslagati na njega fašire. Prekriti ih kolutovima paradajza te vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj pečenja posuti sa malo rendanog kačkavalja i vratiti da se zapeče.