Priprema:
1. Svinjski but iseći na kocke, začiniti i nanizati na štapiće za ražnjiće pa ispeći na roštilju.
2. Crvenu rogu takođe ispeći na roštilju, oguliti i očistiti.
3. Luk, suve šljive i paradajz iseći na kockice, a zelen izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti luk a zatim dodati zelen i suve šljive pa sve zajedno prodinstati. Potom dodati paradajz, pečenu i mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti te kratko prodinstati, a zatim izmiksati u blenderu.
5. Pečeno meso skinuti sa štapića i sjediniti sa miksanim povrćem. Dodati peršun, majčinu dušicu i belo vino.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smesu, poklopiti i peći u rerni na 200 °C 30 min.
7. Krompir obariti sa korom a zatim oguliti i začiniti. Poslagati u nauljenu tepsiju, prekriti listovima putera i zapeći.