Sastojci:
500 g pilećih bubaca (želudac)
3 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike paradajz pirea
1 kašika brašna
so, biber
1 list lovora
suvi začin
2 kašike masti
Priprema:
1. Pileće iznutrice dobro očistiti (raseći i ukloniti opnu) i oprati pod mlazom vode. Nakon desetak minuta, ponovo oprati iznutrice i ostaviti da se dobro ocede. Crni luk očistiti i iseći na sitne kockice ili tanke listiće. Beli luk očistiti i usitniti.
2. U šerpi rastopiti mast, dodati crni luk i dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne stvori kašasta masa. Dodati beli luk, očišćene bubce, začine, promešati i pržiti na umerenoj temperaturi dok iznutrice postanu braonkaste boje.
3. Zatim, dodati brašno, alevu papriku i paradajz pire, promešati i dodati toplu vodu, toliko da prekrije sastojke. Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok dolivajući vodu po potrebi dok džigerica ne omekša.