Sastojci:
Testo
300 g brašna
150 ml mlake vode
20 g svežeg kvasca
½ kašičice šećera
2 kašičice maslinovog ulja
so
Nadev
300 g svežeg spanaća
1 kašika kečapa
200 g kačkavalja
origano
Priprema:
Testo
1. Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu i šećer, promešati i ostaviti da zapeni.
2. Prosejati brašno, dodati so i promešati. Zatim, dodati kvasac i ulje, pa zamesiti glatko testo, da se ne lepi za ruke.
3. Prekriti testo i ostaviti na toplom mestu da se duplira.
4. Zatim, na pobrašnjavljenoj površini rastanjiti testo (ivice ostaviti malo deblje) i preneti na pleh obložen papirom za pečenje.
Nadev
1. Spanać dobro oprati i posušiti, pa usitniti.
2. Sir narendati na krupno rende.
Finalni postupak
1. Na rastanjeno testo naneti kečap i premazati picu. Zatim, naneti polovinu kačkavalja i seckani spanać.
2. Sve prekriti preostalim sirom i dodati origano, po želji.
3. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C, oko 25 minuta.
4. Da pica ne bi zagorela, prekriti je papirom za pečenje, pa pred kraj skloniti papir i pustiti da porumeni po površini.