Sastojci:
1/2 kg brašna
vode po potrebi
kašičica soli
švapskog sira po potrebi
300 ml ulja
300 g masti
Priprema:
1. Umesiti testo od brašna, vode i soli.
2. Podeliti ga na 5-6 loptica.
3. Loptice razviti na jufke prečnika petnaestak centimetara.
4. Pomešati ulje i otopljenu masti Jufke slagati u tu mešavinu i ostaviti ih pola sata da odstoje.
5. Zatim ih jednu po jednu vaditi iz masnoće i na radnoj ploči rukama razvlačiti testo.
6. Po prvoj kori posuti sir i preklapati krajeve prema sredini. Preklopljenu koru odložiti sa strane.
7. Sledeću jufku razvući kao prvu, posuti je sirom i na sredinu staviti onu prvu preklopljenu koru. Preklapati je na isti način kao prvu.
8. Postupak ponoviti sa preostale 4 jufke – dakle, slagati filovanu jufku u jufku.
9. Ovako pripremljen burek prebaciti u podmazanu tepsiju i peći na 200 ºC, dok ne dobije zlatnu boju.
ISPROBAJTE JOŠ I:
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net