Priprema:
1. Krompir obariti u slanoj vodi, ispasirati i ostaviti da se prohladi. Zatim dodati margarin i dobro izmešati.
2. U posudi za mešanje umutiti 2 jajeta, griz, kukuruzno i belo brašno i malo soli pa sjediniti sa krompirom.
3. Dobro umesiti testo, a zatim razviti na brašnom posutoj površini na debljinu prsta. Testo iseći na kvadratiće (njoke).
4. Njoke kuvati u posoljenoj ključaloj vodi sa malo ulja i kada isplivaju na površinu ocediti.
5. Šampinjone iseći na listove, crni i beli luk sitno iseći, mesnatu slaninu, šargarepu, praziluk i papriku iseći na kockice.
6. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crni i beli luk, šargarepu, praziluk i papriku.
7. Kada povrće omekša, dodati šampinjone i mešavinu začina, pa dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Pred kraj dodati sitno seckan peršun, bosiljak i 2 kašike pavlake.
8. Napraviti preliv: umutiti 2 jajeta i preostalu pavlaku.
9. U nauljen pleh staviti red njoka, zatim sos od pečuraka i na kraju preliti prelivom. Postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljen materijal.
10. Peći u rerni na 180 °C 20 min.