Govedina je najbolja i najukusnija ako potiče od govečeta starosti do četiri godine. Ona tada ima lepu crvenu boju, lako se termički obrađuje i veoma je hranljiva. Ako vam ipak u prodavnici podvale starije goveđe meso, važno je da znate male trikove koji će vam pomoći u pripremi jela. Da bi govedinu brže omekšali, tokom dinstanja dodajte malo sode bikarbone, malu čašicu rakije ili kašičicu šećera. Takođe, ukoliko dinstate šnicle, da se meso ne bi izvitoperilo, istanjite ga tučkom pa krajeve zasecite.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara.
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net