Sastojci:
1 jaje
250 g margarina
1 kašika masti
1 šolja mleka
1/2 paketića kvasca
po potrebi brašna
malo rendane kore limuna
malo džema (za filovanje)
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
1. U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme, u odgovarajućoj posudi pomešati omekšali margarin sa jajetom, pa dodati rendanu koricu limuna, mast i polovinu pripremljenog brašna.
3. Zatim dodati nadošli kvasac, zamesiti glatko testo naizmenično dodajući preostalo brašno i mleko.
4. Testo ostaviti da se odmori oko 15 minuta, a zatim ga podeliti na 13 loptica.
5. Svaku lopticu rasklagijati i preseći na četiri dela, na trouglove, a potom svaki filovati džemom po želji i oblikovati kiflice.
6. Kiflice poređati u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
7. Gotove kiflice uvaljati u šećer u prahu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net