Start Glavna jela Turska turli tava

Turska turli tava

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)
Loading ... Loading ...

turska turli lava

Priprema:

1. Na ulju ispržiti crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Meso i ostalo povrće iseći na kocke.
turska turli lava 2
2. U šerpu sa lukom dodati meso, promešati i pržiti nekoliko  minuta. Zatim ubaciti tikvicu i patlidžan.
3. Potom u šerpu dodati paprike i krompir. Sjediniti i boraniju, posoliti i promešati pa sipati sitno isečene paradajz i beli luk. Dinstati oko 5 minuta.

turska turli lava 3

turska turli lava 4
4. Dodati crvenu mlevenu papriku i lovorov list, naliti vodom da sve ogrezne i ostaviti da se kuva oko 15 minuta.

turska turli lava 5
5. Jelo presuti u vatrostalnu činiju, prekriti folijom i peći u rerni na 200 °C oko sat vremena. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti u rerni još nekoliko minuta da porumeni.

ivana mitrovic iz nisa
Recept Ivane Mitrović iz Niša