Priprema:
1. Svinjski kare iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i posuti mešavinom začina.
2. Na malo ulja propržiti šnicle, izvaditi ih iz masnoće i poređati u nauljenu vatrostalnu činiju.
3. Beli luk i peršun sitno iseckati.
4. U posudi za mešanje sjediniti beli luk, mleko, pavlaku, žumanca i prezle, dodati mešavinu začina i dobro promešati.
5. Pripremljenom smesom preliti šnicle i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C.
6. Napraviti knedle: u odgovarajuću posudu staviti mladi sir pa ga izgnječiti viljuškom. Zatim dodati jaje, margarin, griz, peršun i so pa dobro promešati. Neprestano mešajući dodavati brašno, dok se ne dobije mekše testo.
7. Kašikom vaditi knedle i kuvati ih u ključaloj slanoj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuvati još 5 min.