Sastojci:
– 750 g kopriva
– 1 glavica luka
– 2 čena belog luka
– 1,2 l juneće supe od kostiju
– 3 dl mleka
– 2 kašike brašna
– 0,5 dl ulja
– 2 kašike pavlake
– 1 veći krompir
– mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Koprive obariti u vodi i iseckati na rezanca, krompir oguliti, iseći na kocke i posebno ga obariti u vodi. Crni i beli luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk kako bi porumeneli, a potom dodati brašno i pržiti 1 minut, uz stalno mešanje.
3. Dodati koprivu i promešati, pa sipati supu i dodati krompir, te ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi.
4. Pred kraj kuvanja, sipati mleko i začiniti po ukusu.
5. U kuvanu čorbu umešati pavlaku.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net