Priprema:
1. U posudi za mešanje umutiti belanca sa 100 g šećera. Posebno umutiti žumanca sa 100 g šećera pa dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
2. Zatim dodati brašno, sok od limuna, kakao i prašak za pecivo pa promešati. Tepsiju obložiti folijom i ispeći 2 kore. Pečene kore prepoloviti.
3. Breskve oguliti i iseći na komadiće pa staviti u odgovarajuću posudu. Dodati 6 kašika šećera i 7 dl vode pa kuvati 15 min. Odvojiti 3 dl soka u kojem se kuvaju breskve sa strane.
4. Gustin razmutiti sa 1 dl vode i sipati u breskve i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi (fil I).
5. U posudi za mešanje umutiti slatku pavlaku (fil II).
6. Kore poprskati sokom od breskve.
7. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora, fil II.