Start Preporučujemo INSPIRACIJA ZA PRAZNIČNU TRPEZU – A LA KREM! Sirni namaz bez aditiva...

INSPIRACIJA ZA PRAZNIČNU TRPEZU – A LA KREM! Sirni namaz bez aditiva i konzervansa za sve vrste ukusnih zalogaja

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi. Zahvaljujući njegovoj kremastoj strukturi, jedinstvenom ukusu i aromi pogodan je za pripremu svih vrsta kulinarskih specijaliteta, u šta su nas uverili Chef poslastičarnice hotela Hilton Beograd Marko Trpković i food blogerka Tatjana Miletić (@mytastypot). Ovi iskusni kulinarski znalci, prisutnima u Saša baru, pripremali su dve vrste čizkejka i tiramisu na bazi A la Krema.

Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je pravi izbor za Vas. Pakovanja su prilagođena upravo potrebama i jednih i drugih te se mogu naći i čaša od 250 g ali i kantica od 2 kg.

„Svi mi tragamo za inspiracijom tokom pripreme praznične trpeze u želji za nekim novim iskustvom, ukusom ili aromom. Kombinujući stare bakine recepte sa trendovima o kojima se često diskutuje, pravimo trenutke za pamćenje, a Mlekara Šabac Vam nudi A la Krem kao neizostavni sastojak“ – izjavila je Milica Jelić, direktorka marketinga u ovoj kompaniji.

Pakovanje:

čaša od 250 g

kantica od 2 kg

A la Krem čizkejk sa šumskim voćem

Za koru je potrebno: 200g mlevenog keksa, 50g šećera u prahu, 20g putera, 100ml soka od pomorandže.

Način pripreme: Sve sastojke staviti u posudu, umešati ih u kompaktnu masu. Masu rastanjiti na u kalupu.

Krem: 400g slatke pavlake, 400g kisele pavlake 20% mm, 500g A la Krema, 150g šećera u prahu, 15g želatina.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri. Ostale sastojke umutiti mikserom dok se ne dobije gladak i penast krem. Zatim otopiti želatin i dok je još topao sipati u krem. Dobro izmešati da se želatin sjedini sa kremom. Gotov krem sipati preko kore i ostaviti u frižider da se stegne.

Preliv od šumskog voća: 250g zamrznutog šumskog voća, 100g šećera, 30g gustina.

Način pripreme: Vo

e i šećer prokuvati. Gustin razmutiti sa malo vode. Kada vo

e prokuva dodati gustin uz neprekidno mešanje i kuvati 5 minuta. Gotov preliv prohladiti i sipati preko krema. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

Baileys A la Krem čizkejk

Za podlogu je potrebno: 90g mlevenog keksa, 10g nes kafe, 30g vode, 40g putera.

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i spojiti, pa uliti u kalup i poravnati. Ostaviti da se stegne.

Bailyes krem: 500g A la Krema, 300g biljne slatke pavlake, 80ml Baileysa, 15g želatina, 200g šećera u prahu.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri. Ostale sastojke mikserom sjediniti i dodati topao otopljen želatin. Sve sjediniti i sipati preko kore. Poravnati i ostaviti da se stegne.

Glazura od čokolade: 150g biljne slatke pavlake, 150g crne

okolade, 20g nes kafe.

Priprema: Pavlaku i nes kafu prokuvati i sipati preko usitnjene

okolade. Dobro izmešati i preliti preko krema. Ostaviti da se ohladi, pa ise

i i servirati po želji.

Mlekara Šabac, sa tradicijom dugom više od pola veka, danas je deo Mediolanum Invest Group. Naša, 100% domaća Mlekara, tržišni je lider i najveći srpski izvoznik mlečnih proizvoda, koji konstantno razvija, proširuje i unapređuje proizvodni portfolio. Zahvaljujući implementaciji najviših međunarodnih standarda za hranu i primeni visoko tehničko-tehnološkog nivoa u proizvodnji, Mlekara Šabac ne samo da proizvodi najkvalitetnije sveže mleko i mlečne proizvode već postavlja i standarde za budućnost u proizvodnji mleka i kiselo mlečnih proizvoda. Opširnije o našim dobro poznatim brendovima: A la kajmak, Sirko, Mediteraneo, Poppy čokoladno mleko ali i novim proizvodima na www.mlekara-sabac.rs