Foto: Verica Belić
Priprema: 30 min.
Pečenje: 20 min.
Sastojci:
Za koru:
* 200 g mlevenog keksa
* 60 g margarina
* 50 g čokolade
* 100 ml mleka
Za fil:
* 1 jaje
* 2 kašike šećera u prahu
* 1 vanil-šećer
* 100 ml mleka
* 80 g kokosa
* 1 kašika brašna
* 1/2 kašičice praška za pecivo
* 20 g čokolade
Priprema:
1. Rastopiti margarin, skloniti ga s vatre pa dodati izlomljenu čokoladu. Mešati sastojke bez prestanka, sve dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Dobijenu glazuru umešati u keks, pa uz postepeno dodavanje mleka umesiti masu za podlogu.
3. Keks smesu preručiti u kalup obložen papirom za pečenje i formirati koru s podignutim ivicama.
4. Umutiti jaje sa šećerom u prahu i vanil-šećerom. Dodati mleko, te umešati kašikom kokos i brašno pomešano s praškom za pecivo.
5. Masu rasporediti po kori i tart peći na 170°C oko 20 minuta. Čokoladu otopiti pa glazurom dekorisati poslasticu.
Savet: Dok je još topao, tart poslužite uz sladoled od čokolade.
Recept Verice Belić iz Dobrinaca