Start Glavna jela Ljuti bećarac sa kačamakom

Ljuti bećarac sa kačamakom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.50 od 5)

Loading ... Loading ...
ljuti becarac
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, baburu na krupnije kocke, ljutu papričicu i kobasicu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati baburu i ljutu papriku te i njih kratko propržiti.
3. Kada paprika omekša, dodati kobasicu i umućena jaja te kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se jaja ne ispeku.
4. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak, nanu, mirođiju i malo soli.
5. U manju šerpu sipati 1 l vode, dodati ulje i malo soli pa ostaviti da proključa. Zatim postepeno dodavati projino brašno i mešati dok se ne zgusne. Služiti uz bećarac.

Recept Jovane Strugar
Recept Jovane Strugar