Priprema:
1. Ribu očistiti, oprati i osušiti. Potom je posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru 2 časa.
2. Pastrmku poprečno zaseći na više mesta i poprskati sokom od jednog limuna.
3. Šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, peršun što sitnije iseckati, 8 čenova belog luka takođe sitno iseckati a ostatak iseći na listove.
4. Sjediniti seckane sastojke sa malo ulja i sokom od jednog limuna te promešati.
5. Pripremljenim filom napuniti pastrmku i zatvoriti.
6. U pleh sipati malo ulja i vode a zatim u njega položiti ribu. Proreze na ribi napuniti listovima belog luka a potom celu ribu posuti mešavinom začina i preliti je belim vinom.
7. Pripremljenu ribu prekriti folijom vodeći računa da se ne zalepi za ribu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok riba ne omekša. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.