Start Deserti Čokolina

Čokolina

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (7 glasova, prosek: 4.14 od 5)

Loading ... Loading ...
cokolina
Priprema:
1. Čokoladu rastopiti na laganoj vatri i ostaviti je da se prohladi.
2. U posebne činije odvojiti belanca i žumanca a u treću staviti margarin.
3. Žumanca pomešati sa 500 g šećera u prahu i dobro umutiti mikserom, da ”pobele”.
4. Margarin takođe penasto umutiti.
5. Belancima postepeno dodavati 16 kašika šećera u prahu, te ih umutiti u čvrstu masu.
6. Umućena žumanca i umućeni margarin mikserom izmešati. Dodati mlevenu plazmu i rastopljenu čokoladu. Sve dobro sjediniti.
7. U krem od žumanaca i čokolade kašikom lagano dodavati šam od belanaca, te mešati da belanca ne ”padnu”.
8. Od ove mase izdvojiti po desetak kašika za 4 kore. Ispeći ih tanko na papiru za pečenje. Peći kratko na 180 °C , i dobro paziti da ne izgore.
9. Umutite 1 l slatke pavlake.
10. Filovati sledećim redosledom: kora-čokoladni fil-pavlaka- kora-fil-pavlaka. Dekorisati po želji.

Recept Dragane Lekanić iz Vršca
Recept Dragane Lekanić iz Vršca