Priprema:
1. Slaninu iseći na kockice, šampinjone na listiće, a beli luk sitno iseckati. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
2. Na 75 g maslaca izdinstati meso, slaninu, pečurke i beli luk. Zatim dodati šargarepu i celer i dinstati.
3. Preostali maslac staviti u posudu i dodati paradajz, vino i vodu pa kuvati na tihoj vatri. Kada provri, sjediniti sa mesom, posoliti, pobiberiti, posuti origanom, bosiljkom i majoranom pa kuvati na tihoj vatri 60 min.
4. Napraviti bešamel sos: u odgovarajućoj posudi istopiti 100 g maslaca. Zatim dodati brašno pa postepeno dodavati mleko i vodu te kuvati uz neprestano mešanje. Na kraju dodati sok od jednog limuna, beli biber i so pa promešati.
5. U nauljenu tepsiju staviti papir za pečenje a potom staviti jednu koru.
6. Koru premazati kečapom i bešamelom pa prekriti drugom korom. Premazati bešamelom i naneti nadev od mesa. Prekriti korom pa ponavljati postupak dok ima materijala.
7. Poslednje dve kore premazati samo bešamelom i posuti izrendanim kačkavaljem.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 30 min.