Priprema:
1. Umutiti 4 belanceta sa 4 kašike šećera. Zatim dodati 100 g pečenih mlevenih lešnika, jednu kašiku brašna i 1/3 praška za pecivo i polako promešati.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se dobile tri kore.
3. U manju šerpu sipati 5 dl mleka dodati 250 g šećera i kuvati dok ne proključa.
4. Posebno umutiti 6 žumanaca sa 3 kašike mleka i 5 kašika gustina. Ključalo mleko skloniti sa ringle pa u to dodati smesu od žumanaca i dobro izmešati. Vratiti malo na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
5. Umutiti 200 g margarina sa 100 g šećera u prahu i dodati u ohlađeni fil pa dobro umutiti.
6. Umutiti 3 krem šlaga od vanile po upustvu sa kesice.
7. Filovati sledećim redosledom: kora, žuti fil, malo posuti mlevenim lešnikom, premazati sa malo šlag krema i tako naizmenično. Tortu premazati šlag kremom.