Start Deserti Čokoladni interkontinental

Čokoladni interkontinental

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (6 glasova, prosek: 3.67 od 5)

Loading ... Loading ...
cokoladni interkontinental
Priprema:
1. U posudi za mešanje umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, a zatim dodati 10 kašika mlevenih oraha, 1 kašiku brašna, pola kesice praška za pecivo i lagano promešati varjačom.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje pa ispeći koru. Na isti način ispeći još dve kore.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti 15 žumanaca sa 20 kašika šećera, 5 kašika brašna, 3 kašike gustina i 2 vanil-šećera pa zakuvati u mleku. Ostaviti krem da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu te sjediniti sa prohlađenim kremom. Podeliti fil na tri dela.
5. U jedan dodati 200 g mlevenog keksa, u drugi 200 g mlevenih oraha, a u treći 200 g otopljene čokolade pa dobro promešati.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil sa keksom, kora, fil sa orasima, kora, fil sa čokoladom, glazura.

Recept Jelice Ivančić iz Apatina
Recept Jelice Ivančić iz Apatina