Start Zanimljivosti “Food & Wine Chat” na Sajmu turizma: Poslednji dan obeležili kreativna radionica...

“Food & Wine Chat” na Sajmu turizma: Poslednji dan obeležili kreativna radionica za decu i izbor za najbolji kuglof

sajam1

Poslednjeg dana Sajma, na štandu kulinarskih iydanja “Color Press Group” odigrale su se dve zanimljive akcije. S početkom u 11h organizovana je dečija kreativna radionica na kojoj su mališani Dečijeg sela iz Sr.Kamenice, kao i štićenici Doma u Veterniku, ukrašavali medenjake-poklon gradskog bara „Teatar“ iz Novog Sada. Preko 50 mališana pravilo je fondan masom raznolike oblike sa motivima grožđa.

sajam dec

sajam deca yiri
Zabavan program s mnoštvo dece upotpunio je žiri u sledećem sastavu: Aleksandar Turukalo, džez muzičar i veroučitelj, Marina Buljovčić, voditeljka RTV, Aleksandar Šibul, psiholog i naša proslavljena teniserka Tatjana Ječmenica. Šestoro dece nagradjeno je „Imlek” proizvodima, a svako dete dobilo je majicus motivom kravice, milkshake i čokoladno mleko.

sajam deca

sajam decaaa

Nakon proglašenja čak šest najlepše dekorisanih medenjaka, “CPG” organozovala je još jednu “slatku” akciju, pod nazivom “Kuglof naš nasušni”, na kojoj su čitateljke magazina “ Pošalji recept” i “Dobra hrana”, domaćice, donele svoje poslastice-vinski kuglof.

sajam kuglosajam kugl

Žiri, sa veoma istančanim ukusom, Vladimir Cvetković, maneken, Žikica Milošević, novinar, Mladen Milivojević, stilista, Svetlana Horvat, modna kreatorka, Dušica Kovačević, ispred Gerontološkog centra Novi Sad i Marselos Džouns, američki voditelj, nakon degustiranja više od 20 kuglofa, bio je na ”medenim” mukama. Pobednici, Ljiljana Ćosić(prvo mesto, iz Beograda), Dušan Apatović(drugo mesto, Sr.Karlovci) i Zorka Baljak(treće mesto,Bač) nisu skidali osmeh s lica! Verovatno i zbog toga što su učesnici i gosti tokom takmičenja u spravljanu kuglofa, sve vreme mogli da pijuckaju “Bermet” iz podruma “Probus”!

sajam kug1

sajam kuglof

sajam naslovna

Od naših domaćica saznali smo da se kuglof može napraviti za male pare, da je kaloričan, kao i da njegovo spravljanje traje nepuna dva sata. Ovaj tradicionalni vojvodjanski kolač mogli su probati svi posetioci sajma. Celokupan program vodila je Nikea Vučetić koja je pozvala sve prisutne da i dalje čitaju izdanja ”CPG” i prate dešavanja koja oni organizuju!

 
Tekst: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content