PRIPREMA
1. Napraviti bolonjeze sos: na malo ulja prodinstati meso pa dodati paradajz sok i ostaviti da provri.
2. Zatim posoliti, pobiberiti, dodati bosiljak, origano, mešavinu začina i ruzmarin, promešati i kuvati još 10 minuta.
3. Kada je sos gotov, izvaditi grančicu ruzmarina.
4. Napraviti bešamel sos: u odgovarajuću posudu sipati 120 ml ulja, dodati brašno i mešati. Uz neprestano mešanje dodati
mleko, posoliti i dodati 80 g izrendanog kačkavalja.
5. Testo skuvati u slanoj vodi i procediti.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu staviti red testa, naneti bolonjeze sos, a zatim bešamel sos, pa ponovo poređati testo. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
7. Na kraju završiti sa bešamel sosom i peći u zagrejanoj rerni na 220 °C 45 min.
8. Gotove lazanje posuti sa 150 g izrendanog kačkavalja.