Sastojci:
8 jaja
4 kašike brašna (tip 500)
2 kašike maka
½ praška za pecivo
½ kisele pavlake
200 g domaćeg sira
250 g pilećih prsa
so
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca, a pileća prsa izrendati na krupno rende.
2. Žumanca spustiti u šerpu sa vrelom vodom i kuvati 5 min (poširati). Ostaviti ih na papirnoj salveti da se ocede i sačuvati ih za filovanje rolata.
3. Belanca umutiti sa malo soli u čvrst sneg, dodati mak, brašno i prašak za pecivo promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje te peći u zagrejanoj rerni na 180°C 20 min.
4. Gotovu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
5. U posudi za mešanje umutiti pavlaku i sir, dodati pileća prsa i promešati.
6. Koru premazati pripremljenim filom, poređati poširana žumanca pa ponovo uviti u rolat.
7. Gotov rolat iseći na parčiće i služiti.