Za veći užitak u jelima sa pečurkama važno je da ih pripremite na pravi način. Evo nekoliko saveta.
Ukoliko su vam potrebni samo šeširići pečuraka, nemojte bacati stopice. Sitno ih iseckajte i od njih napravite sos ili nadev. Pošto gljive sadrže dosta hitinakoji neke osobe teško podnose, uvek ih dinstajte najmanje desetak minuta. Ako jelo od pečuraka nije pojedeno dobro ga ohladite , i u frižideru možete da ga čuvate24 sata. Pre konzumiranja malo zagrejte. Gljive koje se uzgajaju u domaćim uslovima, poput bukovače i šampinjona, nemaju na sebi mnogo prljavštine. Pažljivo ih obrišite kuhinjskim papirom i uklonite suve stopice. Divlje vrste poput žute trubače moraju pažljivo da se očiste od prljavštive. pomešajte vodu sa brašnom, i ovaj rastvor će delovati kao šmirgla. Pečurke nakratko potopite u rastvor kako se ne bi natopile vodom. pažljivo ih promućkajte, izvadite i dobro isperite.
Izvor: stvarukusa.rs
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net