Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kocke (1×1 cm).
2. Šargarepu, celer, crni luk, ljutu papričicu i koren peršuna iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti piletinu pa je izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Na istom ulju propržiti celer, šargarepu, koren peršuna, crni i beli luk. Potom dodati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati pelat paradajza, ljutu papričicu i začine po ukusu. Dinstati dok se ne dobije kompaktna smesa.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja te je ocediti od suvišne tečnosti.
7. U smesu od povrca dodati piletinu i testeninu pa polako promešati. Presuti u nauljenu zemljanu činiju, posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok se sir ne otopi.
8. Gotovo jelo posuti peršunom.