Priprema:
1. Patlidžan oljuštiti, iseci na kolutove debljine pola centimetra, posoliti i pustiti malo da odstoji. Potom ga ispeći na malo ulja u gril-tiganju i ostaviti na toplom.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk, sitno iseckanu šargarepu, a zatim dodati mleveno pileće meso.
3. Kad se sve lepo uprži, izrendati 2 paradajza bez ljuske i začiniti solju, biberom, iseckanim svežim bosiljkom i origanom. Ostaviti sa strane na toplom.
4. Na puteru propržiti 3 kašike brašna, pa odmah dodati hladno mleko neprekidno mešajući. Dodati začine po ukusu i još malo prokuvati dok bešamel sos ne dobije potrebnu gustinu.
5.Potom na dno nauljene tepsije ili vatrostalne posude poređati patlidžan, staviti fil od mesa, narendati kačkavalj, pa preliti bešamel sosom. Postupak još jednom ponoviti.
6. Zapeći u rerni na 180 °C oko 30 minuta. Ukrasiti bosiljkom i služiti.