Sastojci:
6 jaja
1 kašičica soli
6 kašika brašna
200 ml jogurta
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Fil
300 g tvrdog sira
180 g kisele pavlake
100 g majoneza
3 kesice grisina sa kikirikijem
ISPROBAJTE I… Slani rolat sa makom
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15 min.
5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati.
7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati grisine i uviti u rolat.
8. Gotov rolat premazati preostalim filom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net