Start Glavna jela Pečeni gulaš

Pečeni gulaš

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
peceni gulas
Priprema:
1. Luk očistiti, pa sitno iseckati ili samleti u blenderu, a rebra iseći na manje komade, dužine 6-7 cm.
2. U tiganj sipati malo ulja, pa propržiti krmenadle, tako da svako parče ravnomerno porumeni sa obe strane.
3. U dublji sud (tepsiju, vatrostalnu činiju ili šerpu) sipati ulje preostalo od pečenja krmenadli, pa na njemu najpre propržiti mleveni luk, a zatim poređati meso i rebra.
4. U posudu sipati sok od paradajza za kuvanje i dodati mu mešavinu začina, so, biber i lovorov list. Dobro promešati i tako pripremljen preliv sipati u posudu sa mesom, tako da svi komadi budu prekriveni paradajzom.
5. Posudu sa mesom prekriti poklopcem ili aluminijumskom folijom, pa peći u rerni 2-3 sata na blagoj temperaturi – maksimalno 150 °C. Jelo izvaditi iz rerne kada meso počne da se lista.
6. Pomešati kašiku brašna sa hladnom vodom i dodati u već gotov gulaš, pa varjačom blago promešati kako bi se zaprška ravnomerno rasporedila. Posudu bez poklopca vratiti u rernu, te gulaš peći još oko 15 minuta. Ovako pripremljeno meso služiti uz bareni pirinač, kuvani ili pire krompir.

Recept Marka Božovića iz Bečeja
Recept Marka Božovića iz Bečeja