Start Naša izdanja Dobra hrana Dobra hrana #30 – april 2010

Dobra hrana #30 – april 2010

RUBRIKE

Brzo i ukusno: Gurmanska punjena jaja………………………….. 16-17
Testa: Peciva od integralnog brašna………………………………. 18-20
Tema broja: Uskršnja gozba ………………………………………. 26-28
Tradicionalni specijalitet: Jagnjetina na tri načina……………… 34-35
Kupujte pametno: Zelena salata………………………………….. 44-45
Sezonski meni: Slasne voćne pite…………………………………. 46-47
Ekonomična trpeza: Koh – lagani i fini kolač…………………….. 48-49
Dečji meni: Minjoni – neodoljivi minijaturni slatkiši…………….. 50-52
Šoping saveti: Aparati za kafu……………………………………… 66-67

Reč urednice

Zakoračili smo u proleće, teško je ne primetiti da se život oko nas još jednom obnavlja. Sveže voće i povrće vrvi sa pijačnih tezgi i prosto mami izgledom i mirisom. Svakodnevni jelovnik obogaćen mladim sočnim plodovima doprinosi čišćenju ogranizma. Poslednje pripreme za uskršnje praznike u punom su jeku. Farbaju se jaja, biraju pokloni, planiraju raskošna trpeza i porodična okupljanja. Ukoliko ste još u nedoumici šta pripremiti i čime iznenaditi najmilije, naš mali kulinarski vodič biće vam od velike pomoći.
Ovaj broj ”Dobre hrane” odiše tradicionalnim specijalitetima, izvrsnim poslasticama i mnogim gurmanskim čarolijama, te se nadamo da će svako od vas pronaći nešto za sebe i baš po svom ukusu.
Uživajte i Hristos voskrese!
Vaša Ženja Aćimović