Marinirani ražnjići
Sastojci:
– 700 g svinjskog mesa od vrata
– 2 crvene paprike
– 2 žute paprike
– 2 manje tikvice
– 1 dl pavlake
– 1 kašika senfa
– 100 g majoneza
– 2 čena belog luka
– 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
– so, biber, ulje
Priprema
1. Svinjsko meso od vrata odvojiti od kostiju i iseći na pravougaonike 4×3 cm.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti i iseći na pravougaonike iste veličine kao i meso.
3. Tikvice zajedno sa ljuskom iseći na kolutove debljine 1 cm, a potom ih preseći napola.
4. Sjediniti pavlaku, senf, majonez, pasirani beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu, a zatim dobro izmešati. Preliti preko isečenog mesa i promešati. Ostaviti u frižideru da miruje.
5. Nakon toga uzeti štapiće za ražnjiće i na njih naizmenično ređati kocku mesa, crvenu papriku, meso, žutu papriku, meso, tikvice. Isti postupak oblikovanja ražnjića ponavljati dok se ne utroši materijal.