Punjeni ražnjići
Sastojci:
– 1 kg svinjskog karea bez kostiju
– 100 g bekon slanine u komadu
– 100 g listova bekon slanine
– 4 kisela krastavca srednje veličine
– 100 g kačkavalja
– 1 crvena paprika
– 1 žuta paprika
– 4 šeri paradajza
– 4 krompira
– 3 dl ulja
– mešavina začina
Priprema
1. Svinjski kare iseći na 16 tankih šnicli, pa svaku šniclu izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Bekon slaninu ostaviti u komadu, krastavce i kačkavalj iseći na prutiće, a crvenu papriku na kocke.
3. Na svaku šniclu staviti po štapić krastavca, kačkavalja i slanine. Stranice šnicli preklopiti ka unutra, urolovati i obaviti slaninom. Gotove rolnice nabadati na štap za ražnjiće. Između svake rolnice nabosti kocku žute paprike, a vrh štapa dekorisati šeri paradajzom.
4. Na teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, pa peći ražnjiće sa obe strane dok ne porumene.
5. Krompir oguliti, iseći na tanke kolutove i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumeni. Na tacnu za služenje servirati ražnjiće, a kao prilog prženi krompir.