Start Glavna jela Ako pravite roštilj za vikend: 10 super recepata za ražnjiće

Ako pravite roštilj za vikend: 10 super recepata za ražnjiće

Ražnjići s kobasicama

DH
DH

Sastojci:
– 500 g teletine bez kostiju
– 4 kašike senfa
– 150 g listova mesnate slanine
– 200 g polutrajne kobasice
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
– biber
– štapići za ražnjiće
za preliv
– 200 g švapskog sira
– 1 dl neutralne pavlake
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 ljuta papričica
– mešavina začina
– biber

Priprema
1. Teletinu iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šnicle premazati senfom i prekriti listovima mesnate slanine.
3. Na početak svake šnicle staviti polutrajnu kobasicu i urolovati.
4. Rolade iseći na parčad širine 2 cm i nabosti na štapiće za ražnjiće.
5. Pripremljene ražnjiće pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Preliti ih pripremljenim umakom i služiti uz bareno povrće po želji.
Preliv:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, beli luk u prahu i neutralnu pavlaku. Dodati sitno seckanu ljutu papriku i začine po ukusu te dobro izmešati.