Lubenica kao hleb? Uf, kako to izgleda.
Prelepo, ukus je, takođe, odličan a nije ni sličan ukusu lubenice, samo tako izgleda.
Priprema ovog hleba nije komplikovana, zahteva samo malo truda.
Sastojci:
– 1 šolja mleka
– 1,5 kašika putera
– 2,5 kašike šećera
– pola kašičice soli
– 8 g kvasca u prahu
– 1 žumance
– 3 šolje brašna
– boje za hranu
– suvo grožđe
Priprema
Sjediniti mleko i puter, ugrejati i dodati šećer, so, prašak za pecivo i sve dobro promešati.
Dodati žumace i nastaviti sa mešanjem. Postepeno dodavati brašno i mešati sve dok se smesa ne zgusne.
Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo odvojiti u posudu, a ostatak podeliti na još dva dela.
U jednu činiju dodati malo roze boje za hranu. U testo sipati suvo grožđe, dodati još malo brašna i umesiti. Ostaviti da naraste.
U drugi deo testa sipati zelenu boju za hranu, umešati i ostaviti da naraste. Treći deo testa dobro umesiti s malo brašna.
Kada se testo udvostručilo, izvaditi ga i od rozog dela napraviti valjak.
Razvući, namazati mlekom i obložiti oko roza testa. Isti postupak ponovite i sa zelenim testom i obložite ga preko belog testa.
Staviti sve u kalup za pečenje i ostaviti da naraste. Peći na 150 stepeni.
Kako izgleda priprema, pogledajte u videu:
Uživajte!
D.S.