Sastojci:
– 1 kg krompira
– 2 srednje tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 500 g mlevene junetine
– 200 g šampinjona
– 1 kašičica mlevene paprike
– 2 kašike paradajz pirea
– 5 dl jogurta
– 5 jaja, ulje
– 150 g brašna
– 150 g feta sira
– mešavina začina
Priprema
1. Krompir zajedno sa korom obariti, a potom ga procediti od suvišne tečnosti. Ostaviti da se ohladi pa oguliti i iseći na kolutove.
2. Tikvice oguliti i iseći na kolutove. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena dva jajeta. Pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
3. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i dinstati ih dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dodati paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati kolutove krompira. Preko krompira preliti fil od mesa, a zatim rasporediti pržene tikvice tako da se na krajevima delimično preklapaju.
7. Posebno umutiti jogurt, rendani feta sir i preostala jaja pa preliti tikvice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.