Start Deserti Alba torta

Alba torta

Clipboard12

Priprema:
Kore:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, a zatim umešati orahe i brašno.
2. Sve dobro sjediniti. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta.
Fil:
1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati margarin i mutiti dok se ne dobije fina penasta smesa.
2. Zatim umešati orahe, mleveni keks i seckanu mlečnu čokoladu. Sve lepo promešati varjačom. Na kraju dodati gusti sok.
Šne:
1. Umutiti u čvrst šam 6 belanaca sa 250 g šećera u prahu.
2. Karamelizovati 7 kašika šećera, pa karamel postepeno dodavati u šne od belanaca neprekidno muteći.
Finalni postupak:
1. Preko kore preliti malo gustog soka, pa je premazati pripremljenim filom.
2. Celu tortu premazati šamom od karamela i ukrasiti po želji.

Recept Jelene Rodić iz Borče
Recept Jelene Rodić
iz Borče