Poznati novosadski voditelj i novinar Aleksandar Filipović već sedamnaest godina uspešno uređuje i vodi jednu od najpopularnijih zabavnih emisija “Tabloid”. Prepoznatljivi šarm, odmeren ton i nesvakidašnji i originalni pristup poznatim ličnostima, samo su neki od atributa koji krase ovog vrsnog umetnika. Aleksandar je veliki hedonista i gurman, što kaže da se vidi po njegovoj liniji i samo razmišlja gde će i šta će jesti. U svom rodnom gradu najviše voli da posećuje poznati restoran Šampanjac. Prijatni ambijent, dobra usluga, odlični tradicionalni i internacionalni specijaliteti pružiće vam nesvakidašnje uživanje.
“U Šampanjcu uglavnom vodim goste koji dolaze u ‘Tabloid’. Pošto preferiram domaću kuhinju, jela u tom restoranu su po mojoj meri. Obožavam da jedem belu čorbu, indonežansku salatu, a imaju i sjajnu šniclu Šampanjac i fenomenalne lignje. To je mesto koje me opušta i gde su bile najveće estradne zvezde kojima jako prija domaćinska atmosfera. U poslednje vreme tražim da mi naprave sataraš jer je on sjajn za liniju.”
Da li zbog posla, ili sa svojom porodicom, Saša je često van granica Srbije. Obožava da putuje i da isprobava tradicionalne kuhinje. Probao ih je dosta, a najviše su mu se svidele mađarska i turska kuhinja.
“U Mađarskoj jedem langoš, to vam je mekika sa prelivom od belog luka na koju se maže pavlaka i rendani dimljeni sir. Obožavam i tursku hranu i za mene je poseban praznik kada mi njihovi izvrsni kuvari prave kajganu sa nekoliko vrsta povrća, to je zaista fenomenalno. Pre nego što odem u turske hotele sa pet zvezdica samo sanjam o tome šta ću da jedem“, završava Aleksandar.
Tekst: Jasmina Jovičić, Life Content