Start Restoranski vodič Aleksa Rabrenović: Iako vodim računa o ishrani, ponekad mi se “potkrade” i...

Aleksa Rabrenović: Iako vodim računa o ishrani, ponekad mi se “potkrade” i burek!

aleksa

Mladi pevač Aleksa Rabrenović rođen je 1989. godine u Beogradu i prvi je takmičar koji je otvorio sezonu jednog od najpopularnijih talent takmičenja u regionu “Pinkove zvezde”. Već u prvoj epizodi, Aleksa je svojim prodornim glasom i sjajnom interpretaciom zasenio petočlani žiri, naročito folk divu Cecu Ražnatović koja je pored glasa, pohvalila i njegov izgled i stajling. Tokom učešća u “Pinkovim zvezdama”, Rabrenović je upoznao i svoju sadašnju emotivnu partnerku Milicu Mimu Todorović s kojom već nekoliko meseci uživa u vezi, a koja je već na početku zaintrigirala domaću javnost. Iako je završio takmičenje, Aleksa se nije razočarao, nego je uzdignute glave nastavio sa svojom muzičkom karijerom jer za ovako talentovanog dečka, uspeh je zagarantovan. Ovaj šarmantni Beograđanin nije neki veliki obožavalac kuvanja, mada kad mu u posetu dođu dragi ljudi, zna i te kako da ih iznenadi nekim finim spacijalitetima.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Nisam neki fan kuvanja, ali s obzirom da živim sam, nekada sam primoran da spremim nešto. Loše se snalazim i to uglavnom radim kada mi dođu prijatelji u goste.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
– Nisam izbirljiv previše, ali svakako da ima nešto što volim manje ili više. Hrana koja me podseća na detinjstvo je uglavnom naša tradicionalna kuhinja.

Omiljeni restoran, preporuka?
– Volim da odem u “Toro” tamo često probam zanimljive stvarčice, zatim “Sakura” je takođe dobar izbor jer možete probati razne specijalitete od ribe, pačetine kao i ostale ukusne stvari.

sakura

Kada si u inostranstvu, koje rastorane posećuješ i šta jedeš?
– Često putujem i kada god sam u inostranstvu moj izbor su organic i sushi restorani. Mnogo je veći izbor od onog što nam se nudi ovde.

Da li vodiš računa o ishrani?
– Trudim se, dosta pazim šta jedem, uglavnom su to razna mesa, ribe, salate. Dam sebi oduška jednom nedeljno pa dođe u obzir i burek.

Omiljena kuhinja?
– Volim italijansku kuhinju i veliki sam ubitelj pasti. Takođe, uživam i u japanskoj kuhinji,mada kada bih birao između svega toga i naše kuhinje definitivno bi to bila srpska kuhinja. Probao sam dosta toga, ali srpska hrana je neprikosnovena.

Slani ili slatki specijaliteti?
– Više volim slane specijalitete, nisam ljubitelj slatkiša.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojeo?
– Da, svakako. Ne bih eksperimentisao sa specijalitetima od raznih insekata , recimo nikada ne bih probao žablje batake i ako kažu da su preukusni. Smatram da su to ekstremi.

Podeli sa nama omiljeni recept
Ja imam svoj recept za pastu. Vrlo brzo se sprema, a izuzetno je ukusna.

Sastojci:
– Pasta, pene ili makarone zavisi šta ko voli, moj izbor su špageti, 3 konzerve tune (komadići ili komadi u zavisnosti od želje), pavlaka i luk.

Priprema:
– Izdinstati 2 glavice crnog luka, zatim u to dodati tunu i posle svega pavlaku.
– Mešati 3-4 minuta i sos je gotov.
– U zavisnosti od želje možete odmah pomešati sa špagetama, ili prelivati.
– Ukusno je, probajte i odlična je alternativa kada vam gosti “banu” na vrata, nenajavljeni.

Autor: Jasmina Jovičić
Foto: PrintScreen, Promo