Kao nekad
Tražeći put do dobre ishrane, stigla sam do Crepaje i divne porodice Atanacković, koja već petnaestak godina uzgaja organsku hranu. S vremenom smo postali tako bliski da ću uskoro početi da ih doživljavam kao rodbinu. Namirnice koje od njih kupujem zaista imaju ukus mog detinjstva. Ne treba da budeš neka posebna domaćica pa da od njih napraviš vrhunski ručak. Svakih sedam do deset dana odem do njih u nabavku. Ne zna se je li bolje domaće kiselo mleko (podseća me na ono što ga je pravila moja baka), ili fantastični sirevi, koje obožavam. Njihov paradajz ne liči na jabuke, ali je sladak i ima ukus kakav treba da ima. Od njih kupujem i sve vrste mesa, te jaja.
Isprobajte Aleksandrin meni
DORUČAK: Ako ne doručkujem ovsenu ili raženu kašu s bademovim, pirinčanim ili sojinim mlekom, onda pojedem prepečeni “tonus” s ćuretinom ili lososom. Sad čekam da bude gotova sušena piletina, pa će mi to biti jedna od dražih kombinacija.
UŽINA: voćka ili dijetalni bademi.
RUČAK: Danas sam ručala integralni pirinač s paprikom, peršunom i sirom i pitu s pečurkama, a kore su bile od mešavine heljdinog i pšeničnog brašna.
UŽINA II: Kad sam gladna, pa grickam semenke bundeve.
VEČERA: Kod kuće imam mlevenu junetinu, od koje ću napraviti faširane šnicle, a poješću ih uz dosta salate.
D.S.