Start Deserti Argentinska torta

Argentinska torta

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike kakaoa
2 kašike brašna
Za fil:
250 g margarina
200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
100 g pečenog mlevenog lešnika
100 g euro krema
3 jajeta
Za dekoraciju:
2 krem šlaga od čokolade

Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, kakao, šećer i brašno, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. U manju pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i 100 g šećera u prahu, te kuvati na pari dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa preostalim šećerom u prahu, dodati ohlađen fil od žumanaca i dobro izmešati.
3. Zatim dodati otopljenu čokoladu, mlevene lešnike i euro krem te lagano promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i staviti u frižider da se stegne.
2. Krem šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu po želji.